Amsterdam Open Canoepolo Tournament @ Michiel de Ruijter, Uithoorn

Afgelopen weekend was het een druk weekend voor de kanopoloërs van Rijnland. Alle teams hadden dit weekend een toernooi te spelen. Het tweede team, jeugd team en senioren team vertrokken zaterdag ochtend naar Zoetermeer voor het Kayakfestival. Het eerste team vertrok diezelfde ochtend richting Uithoorn voor het Amsterdam Open Canoepolo Tournament.

Toen we bezig waren met het opladen van onze kano’s op de auto, kwamen we erachter dat we nog iemand miste. De zesde speler werd gebeld, en bleek nog in zijn bed te liggen! Maar gelukkig waren we met twee auto’s en vertrok een auto alvast om hem op te halen, terwijl de overige teamleden de rest van de spullen pakte en daarna ook konden vertrekken. Ondanks dit kwam iedereen op tijd aan in Uithoorn.

De eerste wedstrijd begon om half 10 tegen het thuis spelende MdR C. Het tempo van de wedstrijd lag erg laag, toch eindigde de wedstrijd in een 3-0 stand in het voordeel van Rijnland. Hierna speelden we een wedstrijd tegen het Schotse team Scotia, deze werd ook gewonnen met 6-1. De laatste wedstrijd van de zaterdag middag werd goed afgesloten met een 5-2 overwinning op het Nederlandse Groningen B. Na deze 3 wedstrijden waren we poulewinnaar, en vertrokken we weer richting Leiderdorp.

Zondag ochtend moesten we een uur eerder spelen dan de zaterdag, half 9. Gelukkig hoefde we niet alle kano’s weer op te laden, want die lagen nog in Uithoorn. De eerste wedstrijd speelden we tegen ACC Hamburg B, uit Duitsland. Het leek een zware wedstrijd te worden, maar we kwamen goed in ons spel en wonnen met 7-2. De tweede wedstrijd van de zondag ging net zo goed en wonnen we met 8-2 van de Zwetplassers uit Wormer. Door deze twee overwinningen kwamen we in de halve finale te staan.

Deze speelden we tegen Groningen B, die we zaterdag al hadden verslagen. Dit keer was het niet veel moeilijker en wonnen we zelfs met 7-1. Dit betekende dat we de finale gingen spelen!
Jammer was, dat we om half 1 klaar waren met de halve finale en dat de finale pas om half 5 gespeeld zou worden. Niemand wist zo goed wat die al die tijd moest gaan doen, veel lagen er een beetje te hangen en te slapen op de banken in het clubgebouw. Later bleek, dat dit geen positieve invloed had voor de opkomende finale. Ondertussen was die middag de wind opgestoken en met windkracht 4 stonden er stevige wind en golven over het speelveld. Uiteraard werd er gewoon door gespeeld en begon de finale tegen het Duitse Hannover. De wedstrijd begon, het tempo lag laag en met wind mee kwamen we op een 2-0 voorsprong. Na de rust hadden we wind tegen en kwamen we niet goed in ons
eigen spel, de Duitsers maakte hier goed gebruik van en wonnen zo met 3-2. Hierdoor eindigde we helaas als tweede in de eerste klasse.

Nadat de finale van de hoofdklasse afgelopen was, waar MdR A in de tweede helft van de verlenging net verloor van het Duitse WSF Liblar, was de prijsuitreiking. Het Amsterdam Open Canoepolo Tournament van 2011 was ten einde gekomen. Na de kano’s weer op de auto geladen waren, vertrokken we weer naar Leiderdorp.

Lucas Reijnders

Dit bericht is geplaatst in Juni, Kanopolo. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Amsterdam Open Canoepolo Tournament @ Michiel de Ruijter, Uithoorn

  1. Arnold zegt:

    Leuk filmpje staat op You Tube onder KANOPOLO AMSTERDAM 2011

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.