GWV De Vrijbuiter biedt varende kanokampeerders gastvrijheid

GWV De Vrijbuiter biedt varende kanokampeerders gastvrijheid

De Gooise Watersport Vereniging De Vrijbuiter biedt kanovaarders de mogelijkheid om te kamperen op het terrein bij hun clubhuis aan de Loosdrechtse Plassen. Het idee voor dit gastvrijheidsaanbod ontstond in een contact tussen GWV De Vrijbuiter en de Utrechtse Kanoclub (UKC).

De Vrijbuiter ziet dit gastvrijheidsaanbod als een experiment. Het is alleen bedoeld voor kanoërs (individueel of kleine groepjes) die varend aankomen en gebruik maken van kleine trekkerstentjes en dito kampeerspullen. Daarnaast moeten ze lid zijn van de Nederlandse Kano Bond of de Toeristische Kanobond Nederland TKBN. Dus een trekkersvoorziening voor sportief en eenvoudig kamperen.

Leuke aanvulling voor kanovaarders
In het gebied van de Loosdrechtse Plassen zijn weinig kleinschalige kanokampeerplekken. De Vrijbuiter heeft haar jachthaven en terrein met clubhuis in Oud Loosdrecht, aan de oostkant van de plassen. Een kampeerplek aan deze kant van het plassengebied biedt een leuke aanvulling voor kanovaarders die het gebied wat langer willen verkennen of op doortocht willen overnachten. Op het terrein is een clubhuis waar je kunt eten, sanitair, douche en een grasveld voor enkele tentjes. De kano kan op de kant. Er is plaats voor maximaal 4 trekkerstentjes. Als vergoeding voor het gebruik van de faciliteiten vraagt De Vrijbuiter 5 euro per persoon per nacht.

De Vrijbuiter is geen camping
De Vrijbuiter is geen camping en wil dat ook niet worden. Voor gasten die met de auto aankomen is geen plaats, omdat zij zelf een tekort aan parkeerplaatsen hebben. Ook moet De Vrijbuiter rekening houden met evenementen die zij zelf rond hun jachthaven en clubhuis organiseren. Daarom is het gewenst om vooraf even telefonisch te checken of kamperen mogelijk is. Als een groep van meer dan 4 kano’s/personen wil kamperen zal dit ruim van tevoren overlegd moeten worden. Het gebruik van hun faciliteiten in het kader van commerciële activiteiten is niet toegestaan. Verder zijn op het terrein van De Vrijbuiter huisdieren niet toegestaan.

Adres
Oud Loosdrechtsedijk 137
1231 LT Loosdrecht
Google Maps: http://tinyurl.com/3hub5ck

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.