KanoRijnland op Dreef in Helmond

Afgelopen weekend was in Helmond het eerste toernooi van het kanopolo seizoen. En hier was KanoRijnland vertegenwoordigd door hun eerste team. Ze gingen met 6 man de strijd aan met 20 teams uit Duitsland, Belgie en Nederland in de eerste klasse.

De eerste wedstrijd van de poule verliep niet zo soepel. Bij de rust keken ze tegen een 2 – 1 achterstand aan. Bij de rust wat dus de tactiek aangepast en met succes. Hier was het team uit Wormer niet tegen bestand. Eindstand van 8 – 3 in het voordeel van Rijnland.

Twee uur later volgende een duits team uit Duisburg. Ook hier liet Rijnland zich verrassen en kwam al snel op 2 – 0 achterstand maar wist dit voor rust al wel weer te herstellen en uiteindelijk ook winnend af te sluiten met 5 – 4. De laatste twee wedstrijden van die dag waren iets makkelijker en werden dan ook gewonnen met 5 – 0 (MKSF uit duitsland) en 7 – 2 (IRWV Ieper 2, gedeelte van de Belgische jeugdselectie).

Op zondag volgende de kwartfinales en tegen Liblar 2. Na een overtreding moest één van de Duitsers 2 minuten het veld verlaten en hadden ze een penalty tegen. Hierbij deden ze een rare actie en kwam de vijfde man weer het veld in wat niet mocht. Hierdoor kreeg er nog iemand een gele kaart en waren ze nog maar met de drieen voor de komende twee minuten. Hier wist Rijnland handig gebruik van te maken door ze onderdruk te zetten en tot twee keer toe de bal wisten te veroveren en te scoren. De eindstand 6 – 3 in het voordeel van Rijnland.

In de halve finale was het Belgische Mokka de tegenstander. Ze maakten het Rijnland erg lastig. De spelers Alex van der Tuijn en Lucas Reijnders hadden het er ook maar erg moeilijk mee om te scoren. Maar het uiteindelijk wisten ze te scoren en was de tegenstander gebroken en gingen Rijnland door naar de finale na een uitslag van 3 – 1.

In de finale waren de ook het Duitse team TUG Warfleth B aangekomen. En onder een mooi zonnetje werd aan het eind van de zondag de finale gespeeld. De verdediging van Rijnland lag als een blok en de duitsers kwamen er niet door heen. Rijnland veroverde de bal en counterde en wisten zo de eindstand in hun voordeel te beslissen 4 – 1. En waren hiermee de winners geworden in de eerste klasse. De heren selectie van Duitsland wisten de in de hoofdklasse te winnen en Keistad C waren de winners in de tweede klasse.

Er ligt een mooie beker in de bekerkast.

This entry was posted in Kanopolo, Mei. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.