Charleroi 2011

Een international toernooi in België, en wat een weersvoorspellingen!

Op vrijdag zijn Ivo en Folkert vertrokken naar Charleroi, dit ligt in het Franse deel van België maar na een uurtje of twee waren we al op de plaats van bestemming. Daar aangekomen bleek het nog tamelijk rustig te zijn waardoor we een mooie plaats voor de tent en auto konden confisceren. Ook was de rest van het team, met aanhang zelfs, al aanwezig. Een lekker vuurtje in de barbecue zorgde voor een goede sfeer, en met een biertje erbij was het helemaal compleet. Rond een uurtje of twaalf zocht iedereen zijn comfortabele bedje op in een heerlijke tent op, waar iedereen heerlijk in dromeland belandde.

De volgende dag hoefden we pas om half twaalf te spelen! Dus dat was uitslapen geblazen, behalve dat de zon ons als vroeg uit de tent brandde. Ook moesten we jureren om half negen, waar we rustig konden wakker worden met een lekker bakje koffie. Toen was het tijd om aan de bak te gaan, de eerste wedstrijd na een flinke tijd niet met elkaar gespeeld te hebben. Dit was te merken, en we zijn door een < 21 net verslagen. De tweede wedstrijd ging al stukken beter, en hebben we nog gewonnen ook!

Om vier uur was de derde wedstrijd, tegen een Deens team. De Denen speelden hard en trokken zich weinig aan van alle regels die gelden. Hiervoor is natuurlijk een scheidsrechter aanwezig, maar omdat dit een jong persoon was durfde hij eigenlijk nergens voor te fluiten. Hierdoor werden we helemaal uit ons spel gehaald, en hebben we de wedstrijd uiteindelijk dik verloren.

De laatste wedstrijd van de dag, om zes uur, was een leuke wedstrijd tegen een Nederlands team. Deze wedstrijd bleef de hele tijd spannend, maar aan het einde wisten we het verschil te maken en is er met 4 – 3 gewonnen.

Hierna was het etenstijd en nadat iedereen had gedouched zijn we naar Charleroi vertrokken. Dit bleek een wat oudere stad, met veel graffiti en allochtonen erin. Hier hebben we een pizzeria opgezocht en zijn we een rondje over de kermis gelopen.

De volgende ochtend mochten we alweer vroeg aan de bak, om half negen de eerste wedstrijd. Met ons uitgeslapen hoofd waren we niet heel erg scherp, deze wedstrijd hebben we dus helaas niet gewonnen.

Na even kort wat gegeten te hebben was het om tien uur alweer tijd voor de volgende wedstrijd die we gewonnen hebben! Dit was om half elf afgelopen, en om elf uur was de laatste wedstrijd alweer. Onze tegenstanders waren grote, wat oudere typische Engelsen. Deze wisten dus ook wel wat hard spelen was, en de juryleden waren dezelfde als de derde wedstrijd van zaterdag. Het ging redelijk gelijk op, en in de rust stond het 2 -2. Helaas was de jury niet met de wedstrijd bezig en hebben ze een doelpunt niet opgeschreven. Na kort overleg met de scheidsrechter en de tegenpartij, bleek dat niemand toe wou geven dat het gelijk stond. Omdat het de laatste wedstrijd van het toernooi was en we wilden laten zien dat we het echt niet eens zijn met de manier van spelen en vooral jureren, hebben we de wedstrijd vroegtijdig verlaten.

Toen waren we alweer klaar, was het toernooi afgelopen om 12.00. Dus rustig de spullen ingepakt en zijn we rond een uur of twee aan de terugreis begonnen. Dit ging voorspoedig, na het terugleggen van de boten kon iedereen richting huis vertrekken en Moederdag vieren!

This entry was posted in Kanopolo, Mei. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.