Rietveld

Op zaterdag 21 mei varen we een tocht vanuit de Doeshaven naar Hazerswoude en Alphen, door het boomkwekerijgebied Rietveld en over de Oude Rijn.

Een tocht met hindernissen: 2 sluisjes met zelfbediening, vrijwilligers met biceps gevraagd! Daarna het geluid van een waterval, of zijn het de ruisende bomen? Toch maar even kijken, misschien is het een stukje verborgen wildwater in de polder. In Klein Giethoorn hebben ze heerlijk appelgebak, daarna moeten we overdragen en komen we in een zuigsloot. Dat is een vaarwater dat zo smal en ondiep is, dat je door de vaarbeweging de waterspiegel verlaagt, waardoor je nog dichter bij de bodem komt te liggen. Met meer kracht op de peddel kom je niet sneller vooruit, het werkt zelfs averechts.

We varen over de ringsloot langs de zuidkant van Alphen. We delen deze sloot met grote vissen die bij helder water goed zichtbaar zijn en zich tot dichtbij laten naderen voordat ze met veel gespetter een veilig heenkomen zoeken. De sloot eindigt bij het gemaal, waar we overdragen naar de Gouwe. Na een kort stukje Gouwe tot de Gouwesluis volgen we de Oude Rijn terug naar de Doeshaven.

Afstand: 31 km
We vertrekken om 10.00 uur vanaf de vereniging en denken daar tegen 17.00 uur weer terug te zijn.
Aanmelden bij Jaap de Lange tot een dag vantevoren, maar liever eerder.

Tot ziens op het water,
Jaap de Lange

This entry was posted in Mei, Vlakwater. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.