Verslag eskimoteer wedstrijd

Op 27 maart was het eindelijk zo ver, na jaren van afwezigheid is de eskimoteer wedstrijd terug van weg geweest. De opzet was simpel, je hebt een minuut de tijd om zo veel mogelijk keren te eskimoteren met of zonder peddel.

Na de aankondiging in de nieuwsbrief bleef het erg stil, maar al snel bleek dat de wedstrijd zeker leefde bij de leden. Tijdens de een na laatste zwembad sessie werd er al stiekem geoefend en zo werden de concurenten op scherp gezet.

Door de verschillende filmpjes op internet werd men erg enthousiast en kwam de lat hoog te liggen. Zou het nederlandse record (22x met peddel), dat gezet was bij ‘ik wed dat ik het kan’ van RTL4, haalbaar zijn? Zo had iedereen bij aanvang van de laatste zwembad sessie een doel, een te halen aantal in zijn hoofd.

Zelf had ik ook al wat aantallen in me hoofd. Het is me dit jaar eindelijk gelukt om weer regelmatig boven te komen zonder peddel, maar helaas ging het oefenen de vorige keer niet super. Hier lag mijn lat dus niet hoog, 4 of 5 keer zonder peddel boven komen,  zou mij al heel blij maken. Met peddel is een ander verhaal, dit gaat mij al jaren goed af en ik verwachte dan ook in de buurt van de 20 te kunnen komen.

Bij het opladen van de trailer bleek dat het erg rustig zou worden in het zwembad. Maar dat mocht de pret niet drukken, uiteindelijk zijn 15 leden de strijd met elkaar aangegaan. De deelnemers werden in verschillende groepen ingedeeld en je kon zowel met als zonder peddel een poging wagen.

Zo’n eskimoteer cursus was nieuw voor mij. Nog nooit eerder had ik 1 minuut lang geprobeerd zo vaak mogelijk te eskimoteren. En dat valt dus nog niet mee. Je kunt je het bijna niet voorstellen maar als je na een aantal keer rollen even recht op gaat zitten, draait het hele zwembad voorbij. En dan niet een keertje, ik heb het hele zwembad toch zeker drie keer langs zien komen. Dat viel mij nog behoorlijk tegen. Of het helpt om je ogen gewoon dicht te houden tot de minuut voorbij is, weet ik nog niet. Dat ga ik volgende keer denk ik proberen. Nu moest ik toch zeker 3 keer in die ene minuut even recht op gaan zitten om te zorgen dat ik nog wist wat boven en onder was. Voor mij persoonlijk was het ook verassend. Ondanks dat ik niet helemaal fit was ging het rollen zonder peddel erg goed. Het is me uiteindelijk gelukt om 13x te eskimoteren, dat was echt meer dan verwacht. Met peddel heb ik 16x geeskimoteerd. Dit was niet zo vaak als ik had gehoopt, maar dit geeft wel weer ruimte tot verbetering. En uiteindelijk was dit wel genoeg voor de winst.

Ook bij de andere deelnemers ging het erg goed. Het was erg spannend vooral bij de gevorderde mannen en de beginnende vrouwen was de strijd hevig. Wat uiteindelijk verassende resultaten tot gevolg had. Nadat iedereen klaar was met zijn pogingen was het tijd voor de prijs uitreiking. Een heuze beker (zie foto) voor de winner van elke catagorie. Zoals jullie hier onder kunnen zien is Siewert de echte winnaar van de avond geworden, hij ging met twee prijzen naar huis. Ondanks de moedige poging van Wim.

Met peddel:
Mannen gevorderden – Arend-Jan
Vrouwen gevorderden – Ivette
Mannen beginners – Reinout
Vrouwen beginners – Elke
Senioren – Siewert

Zonder peddel:
Mannen gevorderden – Alex
Vrouwen gevorderden – Lieke
Mannen beginners – Mark
Vrouwen beginners – Sjoukje
Senioren – Siewert

De lijst met overall resultaten zijn te vinden in een eerdere blogpost.
Alle foto’s gemaakt tijdens deze zwembad sessie  zijn te vinden op de KanoRijnland website

 

 

 

 

This entry was posted in April, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.