Koudehandentocht groot succes

Maar liefst 30 leden zijn, aangemoedigd door de goede weersvooruitzichten, op de opening van het vlakwaterseizoen afgekomen. Niet alleen vlakvaarders, ook poloërs en zeebonken zijn van de partij.

Het is perfect weer, met volop zon en weinig wind. Koude handen zijn dan ook niet te verwachten. Vaarleider Gerard W stelt voor om rustig te varen zodat ook de jeugdige poloërs het tempo kunnen bijhouden, maar wat blijkt de jeugd vaart een eind vooruit en houdt ook nog eens een bal in de lucht, aangemoedigd door Hans en Kris. Bij de Doesmolen wordt op elkaar gewacht voordat de Zuidzijdervaart wordt opgevaren. Bij het Vennemeer aangekomen stelt Gerard de groep voor de keus: dezelfde weg terugvaren, of een rondje over het Vennemeer en de Zijl terug naar de Doeshaven. Er valt geen democratische beslissing, de groep valt uiteen en een minderheid besluit door te varen met toestemming van de vaarleider.

Er wordt wat afgekletst, deze tocht is duidelijk meer voor de gezelligheid dan voor de sportieve prestatie en natuurlijk hebben we elkaar na de winterstop veel te vertellen. Een voorstel om een sprintje te trekken over de Zijl en Dwarswetering om eerder terug te zijn dan de grote groep haalt het dan ook niet. Even na 1 uur is de dissidente groep terug, de anderen zitten dan al aan de soep, lekker in het zonnetje op de steiger. Petra heeft een prima lunch verzorgd en zo is het lekker nagenieten van de geslaagde tocht. Het belooft een mooi vaarseizoen te worden.

Jaap de Lange

Dit bericht is geplaatst in April, Verslagen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.