Nieuwe polo kano’s

Een groot deel van de polo kano’s zijn echt aan vervanging toe. Dat was toch wel de conclusie aan het eind van afgelopen seizoen. Daarom maar eens gaan nadenken wat willen we als polo commissie met onze vloot. Dat is al vaker in de afgelopen jaren al wel eens aan bod geweest en voor mij staat het wel vast (blijft natuurlijk wel de vraag of de rest van de polo groep het daar mee eens is), alle polyester kano’s moeten er uit en vervangen worden door plastic kano’s. Dit vanwege geringe onderhoud en de nog kleinere kans op beschading. Om alle kano’s te vervangen is een hoop geld nodig en daar begint mijn zoektocht dus ook naar.

Een aanvraag bij het bestuur.

Maar aangezien ik al wel weet dat ze niet met 18 kano’s over de brug willen komen, heb ik het volgende voorstel gedaan. 18 kano’s over een periode van 5 jaar. Dan kunnen we er 6 in 2011 bestellen, 6 in 2013 en de laatste 6 in 2015. De reactie die terug kwam van het bestuur was als volgt: Je krijgt het geld wat je nodig hebt voor de je eerste 6 kano’s. Kom over 2 jaar maar weer met een nieuw voorstel dan kijken we tegen die tijd verder. Dit is mooi, de eerste stap is gezet.

Aanvraag bij Achmea.

Dit is niet door mij gedaan maar door eens van onze geliefde leden. Hij heeft een aanvraag bij Achmea gedaan voor de aanvraag van kano’s, maar kreeg helaas te horen dat Achmea zich meer wil richten op het sponsoren van hardlopen. Helaas, maar niet geschoten is altijd mis zou mijn vader gezegd hebben. Toch bedankt voor je moeite Peter Paul.

Aanvraag bij de lionsclub Leiderdorp.

Tijdens een heel leuk WildWaterWeekend van de kano kreeg ik een verhaal te horen dat er een club van mensen sponsordoelen zochten en dat zijn dochter daar een aanvraag had ingediend. En ik dacht, ik weet er ook nog wel een paar. Ik zat dus al een lijstje te maken in mijn hoofd:

  • Nieuwe kano’s
  • Een tweede veld voor het toernooi
  • Nieuwe lood voor de kanoclub
  • En niet te vergeten mijn eigen portenomee

Nu bleek dat je op een of andere manier met Leiderdorp verbonden moest zijn, dus mijn eigen portenomee viel af vanwege mijn woonplaats Leiden. En aangezien het ook op korte termijn ingeleverd moest worden, heb ik er voor gekozen om alleen een aanvraag te doen voor nieuwe kano’s, de rest was nog niet zo concreet geformuleerd.

Snel iets getypt en opgestuurd. Waarbij ik de vraag terug kreeg of ik toch iets meer informatie kon leveren, want er moest ook een financieel plaatje bij, waaruit blijkt dat we niet zelf in staat zijn om dit te kunnen betalen. Met behulp van onze penningmeester de informatie bij elkaar verzameld en opgestuurd. En met succes.

Ze willen ons helpen ons doel te sponsoren. Hiervoor moesten we dan wel naar de uitreiking komen. Jurriaan had aangeboden om mee te gaan. En zo gezegd zo gedaan. We stonden op 14 december in de Houtkamp samen met nog een hoop andere gelukkigen. Iedereen kreeg een cheque met daarop het bedrag en mocht toen een praatje houden over wat ze met het geld gaan doen. We hebben een bedrag van 650 euro gekregen en zijn daarmee weer een stapje dichterbij gekomen. (Zie hier het artikel in het leiderdorps weekblad over de uitreiking)

Op naar de volgende stap, al weet ik nog niet welke dat word. Tips zijn van harte welkom.

Kris Verhaar

Polo commissie

This entry was posted in Januari, Kanopolo. Bookmark the permalink.

1 Response to Nieuwe polo kano’s

  1. Pingback: Op zoek naar nieuwe polokano’s : Fluid Vuvubat vs Eskimo Gecko | Kano Rijnland Blog

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.