Op naar de kaag!

Het weekend van 28 augustus was het dan zo ver, ‘het jeugd kano weekend’. Onder begeleiding van Ivette, Siewert, Cor, Ed, Bob, Lisa, Bas en Lieke, moest de hele groep richting de Kaag kanoën. Het weer zat ons die dag mee, veel wind met af en toe een lekker zonnetje, die dan ook wel nodig was om weer een beetje op te warmen! Zelfs de jongsten van de groep hebben de hele afstand zelfstandig afgelegd en hadden zelfs nog de energie om de volgende dag ook nog wat te varen!

Bij aankomst werd duidelijk dat de wind, die we voor een groot deel van de tocht in de rug hadden, toch wat harder was dan verwacht. Dit maakte van het uitstappen aan de hoge kant een hilarisch schouwspel! Door de goede samenwerking tussen alle jeugdleden en begeleiding verliep het opzetten van de tenten wel soepel ondanks de harde wind!

De rest van de eerste dag bestond uit het organiseren van alle materialen en het weer opwarmen na de lange en toch wel vermoeiende tocht. Nadat iedereen weer warm aangekleed was, werd het tijd om wat aan het eten te doen. Ook nu was iedereen erg enthousiast en werd er met plezier geholpen met onder andere het aansteken van de barbecue en het voorbereiden van het eten, ook werd de begeleiding blij verrast dat er zelfs animo was om de afwas ‘vrijwillig’ te doen. Het werd ons weer duidelijk: dit was een gezellige groep die met samenwerken een heel eind komt!
Na het eten kwam de weersvoorspelling van Piet Paulusma toch uit en kwam het met bakken uit de hemel. Dit drukte de pret echter niet en na een gezellig spelletje ‘weerwolven’ knus onder een zeil, eiste de lange tocht nu toch echt zijn tol en ging uiteindelijk iedereen rustig naar bed.

Het werd uiteindelijk toch niet zo’n rustige nacht, veel regen en windstoten maakte dat de begeleiding toch af en toe even om het hoekje moest kijken of alle tenten inclusief ‘kids’ nog op de grond stonden!
Na een natte nacht was iedereen weer fris voor het ontbijt, ook al hadden sommige wat moeite om uit bed te komen… Die dag is besloten tijdig de tenten af te breken en geen kanotocht meer te maken, omdat er opnieuw slecht weer voorspeld werd! Ondanks de nattigheid en kou is er toch nog kort gekanood op de golven van de kaag en ook zwemmen was hier niet uitgesloten.

’s Middags was het tijd om naar huis te gaan, dit keer alleen lekker warm en droog met de auto. Om zo een vermoeiend maar sportief weekend af te sluiten.

Namens alle jeugdleden bedanken we Arend-Jan, Ivette, Siewert, Ed, Cor, Bas, Bob, Lisa en Lieke, want zonder het idee, goede organisatie en begeleiding was dit hele weekend niet mogelijk geweest. Hopelijk is er ook voor volgend jaar iemand die vol enthousiasme opnieuw het jeugdweekend wilt organiseren!

Lieke

This entry was posted in Oktober, Verslagen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.