Biesbosch 16 mei 2010

Beste vlakwatervaarders,

Ik nodig u allen uit voor een mooie tocht in de Biesbosch, dit keer op aanraden van lokale kenners. Dit belooft het beste van het gebied.

De Biesbosch Bevers (kanovereniging uit Drimmelen, www.biesboschbevers.nl) hebben ons lekker gemaakt voor een fraaie nieuwe route, zie de bijgevoegde kaart. De route en de beschrijving hieronder zijn gebaseerd op de beschrijving die wij van Hans Lankhaar van de Biesbosch Bevers hebben ontvangen. Hans heeft nog meer waardevolle aanwijzingen meegestuurd, die ik mee zal nemen. Met dank.

Wanneer

Zondag 16 mei, de Biesbosch

De tocht

We starten bij Jachthaven de Vissershang in Hank. We varen vandaar door sloten met de prachtige oud-hollandsche namen als het Middelste Gat en de Palingsloot, met kans op zilverreigers en lepelaars. We varen langs de boerderij, waar een stuk van Zwart Boek is opgenomen. Van daar gaan we door via het Steurgat, waar we bij het zandstrandje koffie kunnen drinken, maar we kunnen ook een flink stuk doorvaren via de Reugt, de Bevert, naar het eiland de Rietplaat, met voldoende ruimte op het zandstrand voor koffie of lunch. Daarna gaat het door één van de mooiste stukjes Biesbosch via een kronkelkreek tot aan het wrak, de Biezengors uit, door het Gat van de Slek, en het Gat van de Vloeien, richting de Amalia Hoeve, de witte arbeiderswoning met bijbehorende schuur. De schuur is Nationaal Monument (ik ben benieuwd, een schuur als nationaal monument). Je zou denken dat we dan wel genoeg oud hollandsche namen hebben gehad, maar het gaat door. We kunnen de Zuiderklip invaren naar de uitkijktoren. Uitstappen is daar afhankelijk van de waterhoogte. We kunnen ook direct het Gat van de Plomp in. Dan volgt de Sloot van St. Jan tot aan het Spijkerboor, waarna we weer in Aakvlaai aankomen. Dan zingen we spontaan het Wilhemus, en drinken we op het Nederlandsch elftal. Het wordt een mooie tocht.

Totale route 20 – 25 km, er is geen horeca, dus neem wat lekkers mee.

We vertrekken om 9.00u vanaf de vereniging.

Aanmelden bij Jos Geerdes tot een dag van tevoren, altijd leuk om te weten wie er mee gaat. Geef bij aanmelden ook op of je eigen vervoer hebt en passagiers kunt meenemen, dan wel mee wilt rijden. Ik trek de trailer.

Met de vriendelijke groeten,

Jos Geerdes

Dit bericht is geplaatst in Vlakwater. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *