KanoRijnland organiseert Hemelvaartstoernooi

Hemelvaartdag is traditioneel de dag van het beginnertoernooi van de NKB; al jaren komen de (jeugd)teams van alle kanopolo clubs in NL op deze dag bij elkaar om lekker een potje te ballen. Voor vele spelers is dit toernooi de eerste kennismaking met  ‘het echte werk’. Tientallen (jeugd)internationals zijn hun succesvolle loopbaan hier begonnen en menig coach heeft hier de eerste stenen gelegd voor het latere fundament van een hoofdklasse team.  Dit jaar zal kanovereniging Rijnland te Leiderdorp de trotse gastheer zijn voor alle clubs die mee willen doen! Op donderdag 13 mei kunnen alle beginnende spelers van NL hun peddels weer met elkaar kruisen op de velden van de oud landskampioen.

Na het succesvolle KanoRijnland Polo Bokaal 2009 toernooi afgelopen september voor de eigen vereniging, heeft organisator Kris Verhaar de organistatie van het NKB Hemelvaartstoernooi (13 mei 2010) naar zich toegetrokken, wat dus betekend dat 2010 het eerste jaar wordt dat er een kanopolotoernooi op Rijnland water gespeeld zal gaan worden.

Om dit alles in goede banen te leiden is een toernooi organisatie ingesteld die voorlopig bestaat uit Kris Verhaar, Hans van der Kraats, Ed van der Meijs en Arend-Jan Tetteroo. We verwachten 8 teams en een hele hoop toeschouwers. De organisatie is bezig met het organiseren van een mooi scorebord, ruimte voor poloboten en heel belangrijk, ruimte voor toeschouwers. Als iemand nog contacten heeft met partijen die platbodems of tijdelijke steigers kunnen leveren, dan horen we dat graag.

Om een en ander in goede banen te leiden op de dag zelf zijn we op zoek naar vrijwilligers. We zoeken vrijwilligers voor verkeersregeling bij aankomst, voor bardiennsten, voor snelle schoonmaak van de kleedkamers, voor het opbouwen en afbreken van de velden, voor de toernooiadministratie (scores, kaarten) en voor het reserve scheidsrechters jury team. Verder zijn er voor allerlei hand en spandiensten mensen nodig. Heb je zin om mee te helpen, geef je dan bij de organisatiecommise op. Na afloop wordt er voor een bbq gezorgd.

Voor vlakwatervaarders alvast een waarschuwing, we verwachten erg veel toeschouwers en spelers, dus het kan enigszins lastig zijn om op 13 mei je boot te pakken en een tochtje te varen. Dit is uiteraard wel mogelijk, maar er kan enige overlast zijn. Uiteraard is iedereen van harte welkom om als toeschouwer op te treden en onze eigen senioren en jeugdteam aan te moedigen.

Meer informatie volgt in de nieuwsbrief van april en mei, maar hou 13 mei dus vrij voor dit toernooi en geef je alvast op als vrijwilliger. We kunnen iedereen gebruiken en hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Namens de organisatie,

Arend-Jan Tetteroo

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Kanopolo, Maart. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.