Drijvend clubgebouw kanovereniging afgemeerd

Bron: Leiderdorps weekblad. woensdag, 14 september 2005

Leiderdorp – Het nieuwe en drijvende clubgebouw van de Leiderdorpse kanovereniging Rijnland is donderdag in de Leiderdorpse Doeshaven aangekomen. De plek waar de clubhuisboot de komende jaren zal blijven liggen. Vanwege de bouw van woningen heeft de watersportvereniging deze zomer haar vertrouwde plek op de Kleine Zandput moeten verlaten.

Met de gemeente is overeengekomen dat Rijnland met een drijvend onderkomen in de toekomst een plaatsje krijgt in de Munnikenpolder, het toekomstige recreatiegebied Weteringpark. Tot dat moment ligt de “Rijnland boot” in de Leiderdorpse Doeshaven.
Deze is in Heerenveen gebouwd. De werkzaamheden hebben een aantal maanden in beslag genomen, maar waren vorige week zover gereed dat slepers het 5.5 meter brede en 31 meter lange gevaarte naar Leiderdorp konden vervoeren. De tocht trok onderweg veel bekijks. De leden van de kanovereniging moeten nu nog het nodige werk aan hun nieuwe onderkomen verrichten. Verwacht wordt dat de vlakwatervaarders en kanopoloƫrs hun clubhuis in oktober volledig in gebruik kunnen nemen.

Dit bericht is geplaatst in In het nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.